1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två misstänkt påverkade bilförare stoppades i Boråsområdet i natt.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Det var vid 23-tiden på söndagskvällen som en kvinna fick kliva ur bilen i centrala Borås. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri och blev av med sitt körkort.

Och vid 00.30-tiden stoppade polis en bilförare på Hultaforsvägen i Hultafors. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Sverige

Fyra pojkar i 15-årsåldern har gripits i Helsingborg, misstänkta för mordförsök, efter att en man i 25-årsåldern hittats med stickskador, skriver polisen på sin hemsida.

Polis kallades till en parkering utanför en mataffär med anledning av ett bråk. När patrullen kom fram hittades den skadade mannen som fördes till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad 25-åringen är. Han var vaken och talbar.

Pojkarna greps i anslutning till platsen. En av de gripna är under 15 år och kommer att överlämnas till socialförvaltningen.

Polisen har hållit förhör med vittnen och tagit kläder i beslag för teknisk undersökning. Polisen undersöker även vilka övervakningskameror som finns vid brottsplatsen. (TT)

Sent på söndagskvällen inträffade en singelolycka med en personbil på väg 1501 i Simris utanför Simrishamn. Samtliga fyra personer i bilen fördes till sjukhus.

– Man ska ha kört in i några grindar vid kyrkogården som ligger precis vid Viarpsvägen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region syd.

Larmet kom klockan 22.23. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen där det var dimmigt, enligt polisen.

Världen

Minst två personer har omkommit i en helikopterkrasch i East River i staden New York.

Tre personer vårdas på sjukhus med svåra skador.

– Piloten tog sig loss själv, de andra fem gjorde inte det. De satt fast med bälten och behövde skäras loss, säger räddningstjänstens Daniel Nigro.

Dykare fick ut passagerarna, varav två förklarades döda på plats, i starka strömmar och i iskallt vatten. Tillståndet för de övriga tre, som har förts till sjukhus, är kritiskt.

Kraschen i floden öster om Manhattan, nära norra delen av Roosevelt Island, inträffade klockan 19 lokal tid. Helikoptern var av typen Eurocopter AS350, enligt USA:s myndighet för flygtrafik. Enligt polischefen James O'Neill hade den hyrts av fotografer.

Olycksorsaken är oklar, men lokala medier rapporterar om att piloten skickat ut ett meddelande om motorproblem strax före kraschen. (TT)

En 26-årig österrikisk man har skjutits ihjäl utanför Irans ambassadörs bostad i Wien i Österrike. Mannen attackerade en vakt med kniv, enligt lokal polis.

Vakten öppnade eld och sköt ihjäl angriparen direkt, säger polisens talesperson.

Attacken inträffade strax före midnatt lokal tid i ett bostadsområde i huvudstaden. Vakten fick en knivskada i armen. Han använde först pepparsprej mot mannen och verkar ha agerat enligt reglerna, enligt försvarsdepartementet.

Motivet är oklart. Polisen har förstärkt säkerheten vid ambassadbyggnader i Wien. (TT)

Läs mer

Mark

Dömd för narkotikabrott jobbade på skola

Tidigare dömd för liknande brott: ”Det här känns inte bra.”

Sommarkrönika

På något vis är det en annan värld nu

”Vad jag önskar att jag hade kunnat ge er alla en kram just nu”

Sport

Första gången sedan guldåret: ”Känslan var underbar”

Elfsborg är obesegrade efter sex omgångar: ”Otroligt stark grund”

Borås

TV: Träd föll in i hus på Göta – tre balkonger förstörda

Boende: ”Vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt”

Kultur

”Polisen dök upp i kravallutrustning och arresterade halva publiken”

Läs del 2 av serien ”Världsartisterna som besökt Borås”. De var visst ännu fler...

Näringsliv

Butiker riskerar försvinna när priserna måste pressas: ”Allt handlar om lönsamhet”

Butiker väntas stänga: ”När fler konsumenter handlar mer på nätet behövs inte lika många butiker”.