Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En kvinna har gripits misstänkt för att ha tänt eld i en lägenhet i Ulricehamn som tillhör Migrationsverket.
Publicerad 12 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid klockan 02.30 på natten till tisdagen kom larm om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Lindängsvägen i Ulricehamn. Ett boende som tillhör Migrationsverket.

Annons

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand och har gripit en kvinna. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen där det brann i en lägenhet.

– Det var rökutveckling ut i trapphuset, men vi gick in med rökdykare och släckte branden, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

En kvinna som påträffades i trapphuset fördes till sjukhus med ambulans.

– Oklart skadeläge. Lägenheten är utbränd, det har varit en kraftig brand, säger Kuusisto.

Polisen uppger att hon troligtvis fick rökskador. Man misstänker att kvinnan, som är född på 1970-talet, har anlagt branden och grep henne.

Vid 23-tiden på måndagskvällen åkte en lastbil av riksväg 40 vid Gullered och blev stående i snön i diket. Trafiken leddes om.

Räddningstjänsten åkte till platsen där det snöade för fullt. Även polis och ambulans skickades dit.

Föraren visade sig vara oskadad.

– Ambulans var på plats och kollade, men de har vänt, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Trafik mot Borås ska inte ha påverkats, utan bara mot Jönköping. Lastbilen ska bärgas under tisdagen och prognosen för det arbetet är satt till klockan 16.

Annons

Två timmar efter olyckan uppgavs två andra lastbilar ha fått stopp på riksväg 40, i höjd med Ulricehamn.

Tidigt på tisdagsmorgonen var en personbil inblandad i en singelolycka i Målsryd.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 05.30. Enligt räddningstjänsten hade en bil voltat, dock utan att föraren fått några skador.

Tio minuter senare kom även larm om en singelolycka med personbil på väg 183 vid Mollaryd norr om Borgstena. När räddningstjänsten kom till platsen, visade sig bilen dock ha åkt av tidigare under natten.

Vid 01-30-tiden larmades räddningstjänsten om att ett träd låg över en väg vid Björlanda. Personal åkte till platsen och plockade bort trädet.

Sverige

En man har gripits, misstänkt för mordförsök mot en man i 25-årsåldern i Halmstad på måndagskvällen, uppger polisen.

Offret fick en skada i huvudet, men kunde själv larma polis och ambulans. Senare på kvällen konstaterade sjukhuset att han inte var allvarligt skadad. Det är inte känt vad som ligger bakom skottlossningen. (TT)

En polis skadades efter att en patrull konfronterat inbrottstjuvar vid en butik i Årjäng i Värmland, skriver Värmlands Folkblad.

– Patrullen fick ett inbrottslarm i en audio- och videobutik, åker dit och det uppstår handgemäng. En kollega får ett slag i huvudet, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till TT.

Annons

Polisen kunde jobba vidare tillfälligt, men ambulanspersonal såg senare över skadan på plats. Han är inte allvarligt skadad.

De fyra gärningsmännen flydde därifrån. De misstänks utöver inbrottet även för våld mot tjänsteman. (TT)

Världen

Mannen som misstänks för bombdådet i en tunnelbanestation i rusningstid i New York utförde dådet för att hämnas amerikanska luftangrepp mot IS, säger han själv i förhör.

Inga uppgifter har kommit fram om att den misstänkte ska ha varit känd hos polis eller säkerhetstjänster i USA för att ha haft någon koppling till militanta organisationer eller terrorism. Han finns inte tidigare i brottsregistret men har tittat på IS-propaganda på nätet, uppger personer med insyn i utredningen för Reuters.

27-åringen ska ha inspirerats av terrorattacker under juletid i Europa och valde ut platsen baserat på de julaffischer som satts upp på väggarna i tunnelbanan, enligt amerikanska medier.

Gärningsmannen var den enda som skadades allvarligt i attacken, medan tre andra personer fick lindrigare skador. En av de skadade är polis. (TT)

Soldater och polis arbetar för att få bort demonstranter, som anser att presidentvalet i slutet av november kantades av bedrägeri, från Honduras gator.

Enligt demonstranterna vanns valet av oppositionskandidaten Salvador Nasralla.

Säkerhetsstyrkor släcker brinnande däck som placerats ut på vägar i landets huvudstad Tegucigalpa. I andra delar av landet har demonstranter stängt av vissa områden, trots att polis och militär har försökt hindra dem. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons