Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Krogvakt ska ha misshandlats i Borås. Man misstänkt och gripen.
Publicerad 3 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Det var vid midnatt mot söndagen greps en man på Grand i Borås, uppger polisen. Han misstänks ha slagit en ordningsvakt.

Annons

– Det är lite oklart än så länge vad som har föranlett det här. Men det slutar med att en kvinnlig vakt får sig en smäll, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen, som är född i början av 1980-talet, misstänks nu för våld mot tjänsteman. Kvinnan ska inte ha behövt akut vård, enligt honom.

Och i natt kom larm om att en personbil börjat brinna i Rångedala. Men så var det inte.

– Det visade sig att det inte var någon bilbrand, utan en hög med däck som brann, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid väg 1704 klockan 01.48.

– Vi har släckt och är klara på platsen, säger Larsson till BT klockan 02.25.

Sverige

En man i 25-årsåldern har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm. Den skadade har förts till sjukhus.

– Det var en som blev skjuten. Han är träffad men inte allvarligt skadad, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Polisen larmades till skottlossningen vid ett kolonilottsområde i centrala Rågsved klockan 23.42.

Annons

Ingen är gripen i samband med händelsen. Platsen undersöks under natten av polisens tekniker. (TT)

Världen

Oppositionskandidaten Salvador Nasralla vill att valet i Honduras tas om, efter att rösterna från valet förra helgen fortfarande inte räknats klart.

Samtidigt rapporteras det om fler dödsoffer i våldet efter presidentvalet.

– Jag har bett om att valet ska tas om, men bara valet till presidentposten, detta för att lösa krisen som Honduras nu genomgår, säger Nasralla. (TT)

Representanter från Venezuelas socialistiska regering och landets opposition lyckades inte komma överens under förhandlingarna i Dominikanska republiken. Parterna har beslutat att mötas igen om två veckor.

Parterna träffades för första gången i helgen, sedan de regimkritiska protesterna i Venezuela eskalerade för några månader sedan, i hopp om att förhandla fram en lösning på landets ekonomiska och politiska kris. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons