Annons
Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Mopedförare till sjukhus efter olycka i Kinna. Bilbrand och misshandel i Borås.
Publicerad 10 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före klockan 03 på natten till söndagen inträffade en mopedolycka vid Gullbergsvägen i Kinna.

Annons

– Två personer färdades på en moped och troligtvis har mopedföraren kört in i en vägskylt, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Föraren uppges ha varit medvetslös när räddningstjänsten kom till platsen och fördes till sjukhus med ambulans. Passageraren ska inte ha skadats fysiskt.

En bil började brinna på Göta i Borås under natten till söndagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Vejlegatan klockan 01.09. Räddningstjänsten ryckte och släckte med vatten.

– Det är en transportbil som är fullt övertänd när räddningstjänsten kommer fram. Inget är hotat, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

En kvinna ska ha utsatts för misshandel utomhus i centrala Borås under natten till söndagen.

– Jag tror att hon fick åka upp till sjukhuset för översyn och omplåstring, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det var vid klockan 01.17 som polisen fick kännedom om händelsen. En kvinna född i mitten av 1990-talet kunde gripas misstänkt för misshandel. Exakt vad som hänt är oklart.

Vid klockan 05.30 har den gripna kvinnan inte förhörts än.

– Hon får nyktra till lite innan vi hör henne, säger Per-Anders Aronsson, inre befäl vid Boråspolisen.

Annons

Sent på lördagskvällen stoppade polisen en man på moped i Fristad.

Mannen ska haft cirka två promille alkohol i blodet. Han misstänks nu för grovt rattfylleri.

Sverige

En kvinna i 55-årsåldern har avlidit efter en villabrand utanför Götene, skriver Skövde Nyheter.

Kvinnan fördes allvarligt skadad till sjukhus tillsammans med en skadad man. Kvinnan avled senare under natten, uppger polisen i Lidköping.

Mannens skador beskrivs som lindriga.

– Räddningstjänsten är kvar på platsen och jobbar med branden och eftersläckningsarbete, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Larmet kom vid 23-tiden på kvällen och efter att räddningstjänsten arbetat på platsen i ett par timmar fanns ingen risk för att branden skulle sprida sig.

Det är oklart vad som har orsakat branden.

– Vi kommer, när de är klara, att spärra av platsen för att kunna göra någon form av teknisk undersökning för att se om vi kan klargöra orsaken till branden, säger Gorner. (TT)

Annons

Många väljer att gå med i Svenska kyrkan inför kyrkovalet nästa helg.

900 personer blev medlemmar i augusti, nästan 400 fler än samma månad förra året, visar preliminära siffror. Ökningen är den största på 14 år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. (TT)

Världen

Närmare 530 människor har avlidit i ett kolerautbrott i Kongo-Kinshasa och Världshälsoorganisationen (WHO) slår nu larm.

"Kolerautbrottet i Kongo-Kinshasa har nått oroväckande proportioner med 20 av 26 provinser som har drabbats av sjukdomen", säger WHO i ett uttalande.

Kolera är ett stort folkhälsoproblem i landet. Förra året krävde sjukdomen 817 människors liv i den centralafrikanska republiken, rapporterar WHO. (TT)

Kraftiga regn och tornador slår mot södra Florida som en del av orkanen Irmas framkant. Vindbyar nära orkanstyrka har nu uppmätts i Florida Keys.

Ovädret ligger omkring 17 mil sydost om Key West, med ihållande vindar på 57 meter per sekund. Irma är i nuläget klassad som en orkan i kategori 3, rapporterar USA:s orkancenter NHC. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons