Annons
Nyheter

Här är nattens händelser– lokalt och i omvärlden

Bostadsinbrott på Sjöbo i Borås och drograttfylleri på riksväg 40.
Publicerad 1 september 2017
Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En lägenhet på Sjöbo i Borås ska ha utsatts för inbrott under natten till fredagen. Det var vid 02-tiden som polisen fick kännedom om händelsen, vilken man rubricerar som stöld genom inbrott.

Annons

– Någon har tagit sig in i anmälarens bostad, det är oklart hur i det här läget, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen, tidigt på fredagsmorgonen.

Det är då oklart om något, och i så fall vad, saknas. Ingen person har gripits.

Och vid klockan 00.30 stoppade polisen en bilförare på riksväg 40 i höjd med Bollebygd. Han misstänks nu för drograttfylleri.

Sverige

Besvikelsen är stor sedan Sverige förlorat gruppledningen i kvalet till fotbolls-VM efter förlusten mot Bulgarien. Drömläget finns inte kvar, och krönikörerna är överens: Sverige spelade ostrukturerat och slarvigt. (TT)

Com Hem/Boxer och Discovery Networks lyckades inte komma överens om ett nytt distributionsavtal. Nu släcks kanalerna, däribland Kanal 5, ned för miljoner tv-tittare.

Förutom Kanal 5 gäller det Kanal 9, Eurosport och ytterligare några kanaler för Com Hems och Boxers samtliga kunder, enligt ett pressmeddelande från Com Hem-koncernen, som skriver att de försvinner "tillfälligt".

"Vi beklagar att våra kunder drabbas och vi gör allt vi kan för att hitta en lösning snarast", skriver Fredrik Hallstan, presschef för Com Hem/Boxer. (TT)

En 60-årig man i Kumla har anhållits misstänkt för försök till mord, rapporterar Nerikes Allehanda. Han greps i sin lägenhet vid 23-tiden sedan han tidigare under kvällen knivhuggit sin bekant, en 45-årig man.

Den knivskurne 45-åringen fick skador på överkroppen och fördes med ambulans till sjukhus.

Annons

Han blev knivhuggen vid 19-tiden på torsdagskvällen, sedan han ringt på dörren hos 60-åringen. När kompisen öppnade överföll han 45-åringen.

– 45-åringen har blivit knivhuggen med någon typ av stickvapen. Han lyckades sedan ta sig därifrån och till en bensinstation där han kunde larma polisen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen, till NA. (TT)

Världen

Räddningsarbetare har hittat 33 kroppar i det kollapsade fyravåningshuset i Bombay i Indien. Samtidigt har 15 människor kunnat dras fram levande. Omkring tio personer saknas fortfarande, enligt polisen.

Den 117 år gamla byggnaden i södra Bombay har dömts ut som farlig att bo i, men människor har ändå stannat kvar.

Huset kollapsade på torsdagsmorgonen efter att staden i tisdags fått 31 centimeter regn. Många tusen hus i Bombay är över ett sekel gamla och husgrunderna har försvagats bit för bit under monsunperiodernas kraftiga regn. (TT)

Över 100000 människor har tvingats lämna sina hem efter översvämningar i sydöstra Nigeria, enligt president Muhammadu Buhari. Området har drabbats av upprepade översvämningar på senare år.

I två veckor har det regnat kraftigt och vattennivån i floden Benue har stigit, enligt Helen Teghtegh, chef för en lokal hjälporganisation.

– Vi försöker fortfarande få fram information. Vi vet inte hur många som har dött, säger hon. (TT)

Per-Johan Thörn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons