Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 2 september 2017

Sjuhärad

Polisen rapporterar om en mycket lugn helgnatt.

Annons

Många skolungdomar har under kvällen och natten deltagit i olika så kallade nollningsaktiviteter i Borås, men polisen uppger att man inte haft mer att göra än vanligt.

– Nej, det har varit lugnt och städat. Det har varit en vanlig fredagskväll på så sätt, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Sverige

En man har gripits i Helsingborg misstänkt för mordförsök efter en knivskärning.

Polis och ambulans kallades till en parkeringsplats vid 22-tiden efter larm om att en man knivskurits. Den misstänkte greps i närheten.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus, uppger polisen. Det finns inga uppgifter om hans skadeläge. (TT)

En man i 20-årsåldern har kommit in till akuten i Malmö med misstänkta skottskador. Polisen har pratat med honom på sjukhuset.

– Han var vaken och talbar men ville initialt inte alls medverka i utredningen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson i polisregion Syd, till TT.

Annons

Ett flerbilsgarage på Von rosens väg i stadsdelen Rosengård har spärrats av och polisen tror att det är där skottlossningen ägt rum.

Ingen person är gripen för skottlossningen. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Mannen fördes till sjukhus i en privatbil. Personal på akuten larmade polisen vid 21.30 om misstänkta skottskador. (TT)

Världen

18 människor har dödats i Nigeria av vad som tros vara militanta islamister från Boko Haram.

Knivattacken, som skedde nattetid i samhället Bonki, är den senaste i en rad dödliga dåd i nordöstra Nigeria som terrorgruppen legat bakom.

Attackerna har blivit allt fler den senaste tiden. Före fredagens dåd hade minst 172 människor dödats sedan den 1 juni i år. Boko Haram har dödat minst 20000 människor i Nigeria de senaste åtta åren. (TT)

Myndigheterna i Houston i USA planerar att öppna luckor i överfyllda dammar och medvetet släppa ut vatten i vissa områden för att rädda centrala delar av staden.

Annons

Invånare i de västra delarna av mångmiljonstaden uppmanas att evakuera inför att vattet ska släppas på.

Vattenmassorna kommer att flöda ner mot upp till 20000 bostäder, som redan översvämmats tidigare i veckan. Inga hus som klarat sig torrskodda i stormen Harvey ska drabbas.

Över en miljon människor lämnade sina hem efter det att stormen Harvey slog till i delstaten Texas. 50 personer har bekräftats döda, eller tros ha omkommit. Fortfarande pågår arbetet med att söka igenom översvämmade bostadsområden efter människor som inte kunnat ta sig därifrån.

Stormen bedöms vara en av de mest kostsamma som slagit till mot USA. President Donald Trump har till kongressen begärt 7,9 miljarder dollar, motsvarande cirka 63 miljarder kronor, i ett första steg för att hjälpa de drabbade. (TT)

Per Lidholm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons