Nyheter

Hamrén blandar och ger inför finalen

Tre fjärdedelar av allsvenskans starkaste försvarslinje. Och en djurgårdare i målform. Det ska ge landslaget titeln i King's Cup.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2013
Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX

– Erton är en spännande spelare, säger Erik Hamrén.

Redan ett dygn innan avspark mot Finland på 700-årsstadion i Chiang Mai, släppte förbundskaptenen startelvan som ska ge Sverige fjärde segern på lika många försök.

De tre första kom 1997, 2001 och 2003.

Pär Hansson fortsätter att matchas fram som en framtida arvtagare till Andreas Isaksson.

– Pär är närmast att vara med i A-landslaget av de målvakter som är här. Han har inte så många landskamper och jag tycker det är viktigt att han får fler, säger Hamrén.

– Det gör lite ont att inte låta någon av Oscar (Jansson) och David (Mitov Nilsson) få chansen från start. De har gjort det riktigt bra här, men jag ser det i ett längre perspektiv för landslaget.

Tre byten i backlinjen

I försvaret märks det vilken klubb som släppte in minst (27) mål i allsvenskan förra året. Tre AIK:are – Martin Lorentzson, Daniel Majstorovic och Niklas Backman – bildar backlinje tillsammans med Branns vänsterback Erdin Demir.

– Jag var väldigt nöjd med backlinjen senast, men jag vill se de andra tre spelarna också, säger Hamrén.

För Lorentzson, magsjuk mot Nordkorea i onsdags, är det debut. För Majstorovic ännu en chans att närma sig A-landslaget.

Men han spelar bara en halvlek.

– Pontus Jansson spelar andra i stället för Majstorovic, säger Hamrén som får göra sex byten.

– Vi har tre bra mittbackar här och Alexander (Milosevic) som fjärde alternativ. Jag tror mycket på honom och han kommer att var en bricka i U21-landslaget och vi får se om det blir någon speltid för honom.

En debutant från start

Med tanke på att han kom till Thailand med tio debutanter, släpper förbundskaptenen fram få nykomlingar från start. Mot Nordkorea var det Jakob Johansson och Erton Fejzullahu. Mot Finland enbart Lorentzon. Däremot får Malmös Ivo Pekalski debutera från start efter onsdagens inhopp.

Han spelar centralt med Anders Svensson – som gör sin 137:e landskamp och kommer allt närmare Thomas Ravellis rekord på 143.

Jiloan Hamad är kvar i startelvan men till vänster på mittfältet lämnar Simon Thern plats åt Viktor Claesson. Erton Fejzullahu får en ny chans som tillbakadragen anfallare, med Tobias Hysén framför sig.

– "Tobbe" ska på ett matchläger med "Blåvitt" och jag tänker inte köra honom i två fulla matcher, men jag vill ha hans kvalitéer och erfarenhet.

– Det är även möjligt att "Jille" (Hamad) inte heller får en hel match, men det har jag inte bestämt än. Jag vill att så få som möjligt spelar 2 x 90 minuter, men en sån som Anders Svensson vill alltid göra det och det är möjligt att det också blir så.

Om valet att satsa på Hysén och Fejzullahu igen, säger Hamrén:

– Jag vill se de två en gång till. Jag tycker Erton är en spännande spelare.

Han flaggar för att både Viktor Prodell och Christoffer Nyman kan få debutera som inhoppare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.