Annons
Nyheter

Håll i hatten – nu kommer blåsten

Ett lågtryck från Norska havet väntas under dagen att dra in över landet.
Nyheter • Publicerad 26 september 2014
Foto: Johan Nilsson / TT

– Det blir lite blåsigt med en del friska vindar, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

I början av veckan slog kylan till och temperaturerna sjönk till under det normala. Och den som hoppats på bättre väder till helgen lär bli besviken.

Annons

Lågtrycket beräknas ligga kvar under helgen innan det drar vidare österut.

– Även under lördagen får vi räkna med att det blir blåsigt. Framför allt i södra Norrland kan det att blåsa på ganska bra, men även ner över södra Sverige blir det en del friska vindar.

Under dagen kan Norrland vänta sig regn med snöinslag i Lapplandsfjällen. Även de södra delarna av landet kan räkna med skurar under dagen.

Lågtrycket innebär dock att lite varmare luft letar sig upp söderifrån.

– I södra Sverige kommer vi att nå uppemot femton plusgrader på flera håll.

Inga varningar är ännu utfärdade för dagen, men Sjöstedt flaggar för att det under morgondagen kan komma att bli ännu kraftigare vindbyar, framförallt över södra och mellersta Norrland.

– Det kan röra sig om någon varning i de områdena och möjligtvis också ner mot västkusten, där det kan ta i lite tidvis.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons