Annons
Nyheter

Hål i väggen – tre rymde från förvar

Tre män har avvikit genom ett hål i väggen från Migrationsverkets förvar i Åstorp. En liknande rymning gjordes från förvaret i augusti 2022.
Samhälle • Publicerad 3 mars 2023
Tre män har rymt från Migrationsverkets förvar i Åstorp genom ett hål i väggen. Maria Lindgren, sektionschef på Migrationsverket, har inspekterat hålet.
Tre män har rymt från Migrationsverkets förvar i Åstorp genom ett hål i väggen. Maria Lindgren, sektionschef på Migrationsverket, har inspekterat hålet.Foto: Johan Nilsson/TT

Den här gången slog väktare larm till polisen tidigt på morgonen.

– Det vi anträffar är ett hål i en vägg och eventuellt ett hål i ett staket, säger Katarina Rusin, pressinformatör hos Skånepolisen.

Annons

Poliser sökte förgäves efter dem som rymt och klockan 6.30 avbröts polisinsatsen. Männen är misstänkta för skadegörelse på fastigheten.

– Vi har uppgifter om de här personerna som har avvikit, så vi håller så klart lokalt ögonen öppna och anträffas de i något sammanhang för man tillbaka dem till förvaret. De är inte misstänkta för något brott utöver skadegörelsen, för det är ju inte brottsligt att rymma, säger Katarina Rusin.

I augusti förra året gjordes en liknande rymning från förvaret i Åstorp. Fyra män hade då gjort hål i en vägg och tagit sig ut. Efteråt berättade Migrationsverkets presstalesperson att de som rymt hade fått tag på något slags verktyg och smusslat in det i ett bostadsrum.

De närmare omständigheterna kring den nya rymningen är inte klarlagda.

– Vi säkrar nu upp förvaret så att inga fler kan avvika och vi tar hand om de individer som var i tjänst, så att de får det stöd som de behöver, säger Migrationsverkets presschef Jesper Tengroth.

Efter den förra rymningen genomfördes utbildningsinsatser. Vilka åtgärder som nu krävs är för tidigt att säga.

– Det är absolut inte bra om man avviker från vårt förvar. Det ska man inte kunna göra, säger Jesper Tengroth.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons