Nyheter

Häktad kvinna släppt i Tyskland

Den 31-åriga kvinna som har suttit häktad för barnmorden i Arboga har släppts i Tyskland.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2008

Det uppger tysk åklagare för Aftonbladet på nätet.

Hon uppges ha släppts sent på lördagen från häktet i Hannover.

– Det finns inte längre någon europeisk arresteringsorder på kvinnan, säger den tyske åklagaren Thomas Klinge, till Aftonbladet.se.

– Jag har beslutat att dra tillbaka min arresteringsorder – men misstanken kvarstår, säger svenska kammaråklagare Frieda Gummesson till Expressen på nätet.

– Hon är fri. Bevisen håller inte och hon fick åka hem vid midnatt. Det finns ju inte tillräckliga bevis och det har varit min uppfattning hela tiden, säger försvarsadvokat Tanja Brettschneider till Expressen på nätet.

Men den svenska åklagaren har en annan uppfattning. Det ska ha varit lördagens häktningsförhandling, där kvinnan återigen häktades på den lägre misstankegraden, som blev avgörande och fick svenska myndigheter att dra tillbaka den europeiska arresteringsordern.

Den tyske åklagaren säger till Expressen att man därmed inte kunde hålla kvar kvinnan.

Utredningen fortsätter ändå, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.