Nyheter

Häktad för mordförsök på åttaåring

Fläckar av sperma på en klänning binder den misstänkte 18-åringen till mordförsöket på en åttaårig flicka i Trollhättan tidigare i somras.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2009

Mannen häktades på fredagen men nekar till brott.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt, vilket är den starkare graden av misstanke. På fredagen häktades han för försök till mord i Vänersborgs tingsrätt.

Den lilla flickan försvann nära ett bostadsområde norr om Trollhättan på kvällen den 12 juli. När hon hittades senare på kvällen saknade hon en del kläder och hade sårskorpor. Sedan hon läkarundersökts satte polisen brottsrubriceringen mordförsök.

– Flickan har berättat om en person som har hållit för hennes mun. Och det så pass att läkaren säger att hon svävat i livsfara, förklarar kammaråklagare Per-Åke Kvarnström för TT.

Den 18-årige mannen har medgett att han funnits i området. Men DNA i form av sperma från mannen har även säkrats på flickans klänning, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

– När flickan kom till sin mamma saknades hennes trosor och leggings. På hennes klänning fanns sperma och en sökning i DNA-registret gav träff på den här personen, säger Per-Åke Kvarnström till Göteborgs-Posten.

Åklagare och polis utesluter inte att 18-åringen också kommer delges misstanke för försök till våldtäkt mot barn, skriver tidningen. Men 18-åringen nekar till brott.

– Det här är en plats där ungdomar brukar hålla till. Och hans förklaring till att de hittat sperma från honom på klänningen är att han hade varit där och onanerat, säger 18-åringens försvarsadvokat Tommy Nilsson till TT.

– Den enda förklaringen är att hon måste ha sprungit runt där och fått det på sig, hur jävla konstigt det än låter.

Tommy Nilsson betonar att hans 18-årige klient inte måste ha vistats på platsen samtidigt som flickan.

– När han gjorde det kommer han inte ihåg. Men han gjorde det kanske vid ett annat tillfälle.

Kammaråklagare Per-Åke Kvarnström beskriver däremot 18-åringens förklaring som ”en lögn för att förklara den tekniska bevisningen”, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

– Mitt jobb består i att klättra upp för en stor fjällbrant i det här ärendet, säger Tommy Nilsson till TT,.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.