Annons
Nyheter

Hade ändtarmscancer – skickades till dietist

Vård • Publicerad 10 februari 2023
Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient i Halland som sökte vård för buksmärtor och blod i avföringen skickades hem med en remiss till en dietist. Men när patienten återigen sökte vård nio månader senare på grund av viktnedgång konstaterades att personen hade drabbats av ändtarmscancer, skriver Region Halland i ett pressmeddelande.

"På grund av fördröjningen i utredningen för diagnos blev operationen sannolikt mer omfattande än den annars skulle ha blivit vilket ledde till onödigt lidande", säger chefsläkare Magnus Garell i pressmeddelandet.

Annons

Region Halland har anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Regionen skriver att flera åtgärder har vidtagits på vårdenheten, bland annat har en utbildningsinsats riktad mot läkare vid vårdcentraler genomförts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons