GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Guatemala utreder mystisk sköldpaddsdöd

Guatemala • Publicerad 24 juni 2022
Sydlig bastardsköldpadda. Detta exemplar är dock från Indien. Arkivbild.
Sydlig bastardsköldpadda. Detta exemplar är dock från Indien. Arkivbild.Foto: Biswaranjan Rout/AP/TT

Så många som 65 sköldpaddor, de flesta av arten sydlig bastardsköldpadda, samt 14 delfiner och andra marina djur har hittats döda utanför Guatemalas Stillahavskust. Myndigheterna ska nu utreda det inträffade.

En teori är att den senaste tidens kraftiga regn kan ha fört med sig gifter från land ut i havet, vilket kan ha orsakat djurens död. Utredningen ska också undersöka om industriellt fiske kan ha bidragit.

Djurkropparna ska undersökas för att fastställa den exakta dödsorsaken, och frivilliga undersöker också kusterna efter fler döda djur. Myndigheterna har inte angett exakt var fynden gjorts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.