Annons
Nyheter

Gravid kvinna slagen med batong

Två män döms till två år och tre månaders fängelse för att bland annat ha trängt sig in hos en kvinna och en man i Biskopsgården och misshandlat dem med batong, rapporterar Göteborgs-Posten.
Göteborg • Publicerad 13 maj 2019
Polisen grep en av gärningsmännen i bostaden. Arkivbild.
Polisen grep en av gärningsmännen i bostaden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan överfölls när hon öppnade dörren då gärningsmännen bankade och ropade att de var från polisen en sen måndagskväll i februari. Hon föll omkull och tog emot flera slag av en batong.

–Jag skrek att jag är gravid och att de inte skulle skada barnet, berättade kvinnan senare i förhör, enligt GP.

Annons

Även sambon, som inte tagit sig upp ur sängen, vädjade till gärningsmännen, men misshandlades medvetslös. Han fick flera frakturer i sitt ansikte.

Kvinnan lyckades ta sig upp och fly. När polisen kom till platsen fann man mannen blodig på golvet. Den ene gärningsmannen var då kvar i lägenheten och greps.

Den andre gärningsmannen kunde gripas sedan dna-spår från honom säkrats på batongen, som hittades i bostaden. Han döms mot sitt nekande.

Mannen som greps i lägenheten uppger att han festat hårt tidigare under kvällen. Motivet till intrånget ska ha varit att hans flickvän uppgett att den misshandlade mannen flera år tidigare betett sig illa mot henne, men att det hela gick överstyr.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons