Annons
Nyheter

Gravid kvinna knivmördad – barnet överlevde

En gravid 37-årig kvinna avled efter en knivattack i danska Holbæk sent på torsdagen. Barnet i magen överlevde det brutala överfallet, enligt polisen.
Danmark • Publicerad 4 november 2022
Vårdcentralen i danska Holbæk där den mördade kvinnan arbetade.
Vårdcentralen i danska Holbæk där den mördade kvinnan arbetade.Foto: Thomas Sjørup

Kvinnan skadades allvarligt av flera knivstick och förklarades död när hon kom till sjukhuset. Polisen letar fortsatt efter gärningsmannen, meddelar man på en pressträff på fredagsmorgonen. Den misstänkte mannen beskrivs vara i övre tonåren och "smalt byggd" med svart jacka och huva.

Kvinnan, som är afghansk medborgare, hade precis slutat sitt jobbpass på en vårdcentral och gått till sin bil när attacken inträffade. Enligt Danmarks Radio slets hon ur bilen av gärningsmannen.

Annons

– En kollega till kvinnan ser överfallet och försöker ingripa. Kollegan springer tillbaka till sin arbetsplats och försöker kalla på hjälp. Gärningsmannen lyckas försvinna i det tidsrummet, säger Kim Løvkvist vid polisen i Midt- og Vestsjælland.

Barnet överlevde attacken och vårdas på sjukhus.

"Kvinnan var gravid, men för närvarande är barnet fortfarande vid liv", skrev polisen i ett pressmeddelande strax efter händelsen, utan att ge några övriga detaljer om barnet.

En stor polisinsats med bland annat hundpatruller inleddes direkt efter larmet. Polisen ber nu allmänheten om hjälp med vittnesmål.

– Om du hittar ett klädesplagg eller en kniv i parken eller i en sopkorg så vill vi gärna veta det, säger Løvkvist.

Motivet är ännu oklart, men polisen uppger att allmänheten inte behöver oroa sig då kvinnan verkar ha varit målet för attacken. Enligt polisen tyder inget på att mordet är kopplat till kvinnans arbete eller till hennes kollegor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons