GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göteborg polisanmäler hot mot socialtjänsten

Brott • Publicerad 24 november 2022
Demonstration mot socialtjänsten i Göteborg i februari i år. Arkivbild.
Demonstration mot socialtjänsten i Göteborg i februari i år. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I våras blossade en desinformationskampanj upp mot den svenska socialtjänsten. Falsk information spreds i olika sociala medier och arabisktalande kanaler, bland annat att socialtjänsten kidnappar barn till personer med invandrarbakgrund.

Nyligen har desinformationen fått ny spridning, bland annat på Tiktok, rapporterar SVT Nyheter. Bland annat förekommer det en video där en man berättar att han fått information om att andra personer ska ha köpt vapen och sprängämnen för att begå ett attentat mot socialtjänsten i Göteborg.

Nu har de fyra socialförvaltningarna i Göteborg gemensamt gjort en polisanmälan, rapporterar SVT Väst.

– Det är ett hot mot demokratin, säger Ing-Marie Larsson, avdelningschef för socialförvaltningen Nordost i Göteborg, till SVT.

Det har även gjorts ett utskick till alla medarbetare inom socialtjänsten i Göteborg.

– Det är viktigt för oss att få fram den här frågan i våra organisationer. Den här desinformationskampanjen skadar oss, säger Ing-Marie Larsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.