Annons
Nyheter

Gondol stannade på Globens tak

Olyckor • Publicerad 9 juli 2023
Två gondoler färdas upp och ned längs globens sida. Arkivbild.
Två gondoler färdas upp och ned längs globens sida. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Elva personer blev på söndagen strandsatta på Globens tak, sedan den gondol de färdades i stannade vid ett strömavbrott.

– Gondolen stannade av säkerhetsskäl och vi har nu påbörjat en evakuering av personerna, säger Daniel Stålbo, marknadsdirektör vid Stockholm Live, som utför gondolturerna, vid 17.30.

Annons

Globen, som numera heter Avicii Arena, har två parallella sfäriska glasgondoler som kan färdas upp och ned längs arenans sida, och används som en utsiktsattraktion. Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen.

– Personal har åkt upp i den andra gondolen och ställt ut en gång mellan dem. Personerna håller just nu på att ledas över mellan gondolerna, säger Daniel Stålbo till TT.

– Det är jättetrist att det här händer. Och bland annat upplevde en elvaårig pojke situationen som trängande, så de försöker ta det lugnt och försiktigt under evakueringen.

Det strömavbrott som orsakade stoppet var åtgärdat vid 16.30.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons