Annons

"Gomorra" släpps i ny version

Film • Publicerad 8 augusti 2020
Matteo Garrones "Gomorra" släpps i en nyrestaurerad version. Arkivbild från Cannesfestivalen 2008.
Matteo Garrones "Gomorra" släpps i en nyrestaurerad version. Arkivbild från Cannesfestivalen 2008.Foto: Matt Sayles/AP/TT

Den italienska filmen "Gomorra" av Matteo Garrone från 2008 släpps i en nyrestaurerad "director's cut"-version, skriver Ansa. Filmen, som är baserad på författaren och journalisten Roberto Savianos skoningslösa reportagebok med samma titel, kretsar kring den napolitanska maffian camorrans grepp om det italienska samhället.

Matteo Garrone berättar att han fick idén till omarbetningen av filmen, som vann juryns pris i Cannes och fem av den europeiska filmakademiens priser 2008, efter att ha sett den tillsammans med sin 12-årige son.

Annons

"När vi tittade på "Gomorra" tillsammans insåg jag att jag var tvungen att förklara saker som var otydliga i filmen för honom – och det är alltid ett dåligt tecken", säger han till Ansa.

Enligt den italienske regissören har vissa delar av "Gomorra" nu klippts om för att förtydliga dramaturgin och han säger att han hoppas att filmen flyter på bättre.

Den nya versionen av "Gomorra" har utomhuspremiär i den norditalienska staden Bologna den 21 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons