Nyheter

Gömde kokain med hakkors i sparrislast

Peru • Publicerad fredag 07:08
Beslaget gjorde i hamnstaden Paita.
Beslaget gjorde i hamnstaden Paita.Foto: Peruanska antidrogpolisen/AP/TT

Peruansk polis har beslagtagit 58 enkilospaket med kokain som hade en bild av en nazistflagga på utsidan och namnet Hitler i relief.

Narkotikan var gömd i en fraktcontainer med sparris och hittades ombord på ett Liberiaflaggat fartyg i hamnen i Paita i norra Peru. Försändelsen var avsedd för en hamn i Belgien, enligt polisrapporten.

Peruanska myndigheter har tidigare rapporterat att de hittat kokain i tegelformade förpackningar med olika symboler, men aldrig med någon flagga från Nazityskland.

Peru är världens näst största odlare av kokablad och världens näst största producent av kokain, enligt USA:s federala myndighet mot narkotika. Mycket smugglas till Europa sjövägen men små flygplan fraktar också kokain till Bolivia, för vidare transport till hamnar i Atlanten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.