Nyheter

Glas(s)igt, Eiffeltornet!

De sju miljoner turister som varje år besöker Eiffeltornet kommer framöver kunna beundra Paris genom golvet de står på.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2014
Foto: 

Under måndagen presenteras en ansiktslyftning av tornets första plan – med en golvyta som till stor del består av glas. Utöver det sprillans nya golvet kommer besökarna mötas av restauranger, affärer och ett museum.

Projektet är tänkt att locka fler till tornets första våning, som med sina 57 höjdmeter är det minst besökta, men syftar även till att dämpa tornets energianvändning. De nya lokalerna kommer drivas med hjälp solpaneler och avloppssystemet ska delvis underhållas med uppsamlat regnvatten.

Renoveringen av den 5000 kvadratmeter stora våningen tog två år att slutföra och har kostat motsvarande 270 miljoner kronor. Men underhållsarbetet av det massiva järntornet har inget slut. Var sjunde år går det åt 60 ton färg när tornet målas om.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.