Annons
Nyheter

Gav eleverna giftgröt – lärare avrättad

En lärare i centrala Kina som förgiftade sina elever med gröt har blivit avrättad.
Kina • Publicerad 14 juli 2023
Det framgår inte vilket slags gröt som de kinesiska skoleleverna åt när de blev förgiftade. Arkivbild.
Det framgår inte vilket slags gröt som de kinesiska skoleleverna åt när de blev förgiftade. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

40-åriga Wang Yuns dödsdom har verkställts, meddelas på en anslagstavla utanför en domstol i staden Jiaozou i Henan-provinsen.

I slutet av mars 2019 insjuknade 25 av barnen i en förskoleklass i Jiaozuo efter att de hade ätit sin morgongröt. De började kräkas och svimma. Det visade sig att läraren Wang hade spetsat gröten med giftigt natriumnitrit. Flera av barnen fördes till sjukhus, där ett också avled av förgiftningen.

Annons

I rättsförhandlingarna sades det att Wang hade förgiftat gröten för att hämnas på en lärarkollega som hon hade grälat med och som också hade ansvar för barnen vid tillfället.

Wang Yun dömdes först till nio månaders fängelse för motsvarande vållande till kroppsskada, men straffet skärptes senare till döden. Det framgår inte vilken metod som användes vid avrättningen.

Det visade sig också att Wang Yun hade förgiftat sin make med samma ämne två år tidigare, men att han hade klarat sig med livet i behåll.

Kina antas avrätta flest människor av alla länder i världen varje år, men det exakta antalet landet över hålls som en statshemlighet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons