Annons
Nyheter

Gasledningen i Litauen reparerad

Litauen • Publicerad 15 januari 2023
En rejäl brand med lågor uppemot 50 meter uppstod efter explosionen i fredags kväll. Räddningstjänsten lyckades släcka branden vid midnatt natten mot lördag. Arkivbild.
En rejäl brand med lågor uppemot 50 meter uppstod efter explosionen i fredags kväll. Räddningstjänsten lyckades släcka branden vid midnatt natten mot lördag. Arkivbild.Foto: Paulius Zidonis/AP/TT

Gasledningen mellan Lettland och Litauen, som exploderade i fredags, har nu reparerats enligt ett pressmeddelande från gasbolaget Amber Grid.

Bolaget skriver att tio meter av ledningen nu är utbytt. Däremot har gasen inte släppts på ännu, eftersom man vill undersöka fler ledningar i närheten.

Annons

I lördags meddelade Amber Grid att orsaken till explosionen troligen var ett tekniskt fel kopplat till skador på rörledningens svetsfog.

Det en kraftig brand med lågor uppemot 50 meter uppstod efter explosionen i fredags kväll.

Händelsen inträffade i kommunen Pasvalys i norra Litauen. Inga människor kom till skada – men en by, Valakeliai, med cirka 250 invånare evakuerades som en försiktighetsåtgärd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons