Nyheter

Gärningsmannen identifierad

Polisen sade på eftermiddagen att gärningsmannen var den 22-årige Matti Juhani Saari, elev vid Sydbottens yrkesinstitut i Kauhajoki.
Nyheter • Publicerad 23 september 2008

Inrikesminister Anne Holmlund sade att han blev förhörd av polis så sent som i går med anledning av den video han lade ut på webben i fredags. I förhöret kom dock ingenting fram som föranledde polisen att beslagta hans pistol.

Licensen fick han för en månad sedan, pistolen var hans första vapen.

Överläkaren i Tammerfors sade att de närmaste timmarna avgör ifall gärningsmannen kommer att överleva. Han ligger på intensiven i allvarligt tillstånd, och kommer att få men för livet om han överlever.

En 21-årig kvinna med lindrigare skador än Saari är på väg till sjukhuset.

Räddningschefen Kari Pajuluoma sade att det utbröt två bränder, en i närheten av ytterdörren, den andra i andra våningen. På tredje våningen trängde elden in i golvkonstruktionerna och eftersläckningen pågick långt in på tisdagseftermiddagen.

Pajuluoma ville inte säga om förövaren kastat bensinbomber, utan hänvisade till polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.