Annons
Nyheter

Fyra skadade av delfiner i Japan

Japan • Publicerad 16 juli 2023
En flasknosdelfin. Arkivbild.
En flasknosdelfin. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Fyra personer har skadats av delfiner i Japan. Attackerna skedde under söndagen i havet utanför staden Mihama i prefekturen Fukui i centrala Japan.

En man i 60-årsåldern kom undan med brutna revben och bettsår på händerna sedan en delfin rammat honom bara några meter ut från stranden. En annan man i 40-årsåldern blev biten i armarna på samma strand. Ytterligare två personer skadades där senare under dagen, rapporterar BBC.

Annons

Enligt polisen i Fukui har totalt sex delfinangrepp noterats hittills i år. På anslag på stränderna uppmanas badande att inte närma sig eller försöka klappa delfinerna.

Även om delfiner normalt inte är aggressiva mot människor så är attacker mot badande inte ett okänt fenomen. Forskare har spekulerat i att vilda flasknosdelfiner blir mycket stressade av att simma tillsammans med människor eftersom det stör deras normala rutiner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons