Annons
Nyheter

Buss i olycka i Uppsala – tre till sjukhus

Olycka • Publicerad 4 november 2022
Tre bilar och en stadsbuss var inblandade i en olycka i centrala Uppsala på fredagsförmiddagen. Tre personer har förts till sjukhus.
Tre bilar och en stadsbuss var inblandade i en olycka i centrala Uppsala på fredagsförmiddagen. Tre personer har förts till sjukhus.Foto: Staffan Claesson/TT

Tre bilar och en stadsbuss är inblandade i en olycka i centrala Uppsala. Tre personer har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Olyckan inträffade vid 10.30-tiden på fredagen och trafiken stängdes av på platsen i båda riktningarna i väntan på att räddningstjänsten skulle flytta de fordon som stod i vägen för trafiken.

Annons

Polisen misstänker att ett sjukdomsfall ligger bakom olyckan.

– Det är bussföraren som man misstänker har drabbats av någon form av sjukdomsfall. Exakt vad som har hänt får vi utreda. Vi ska också göra en snabbare teknisk undersökning av bussen för att utreda eventuella tekniska fel, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Det finns inga brottsmisstankar kopplade till händelsen. Strax innan klockan 12 rullade trafiken återigen på platsen.

– Man har bärgat både buss och fordon från platsen. Det verkar som att de var ganska ordentligt tilltygade, säger Magnus Jansson Klarin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons