GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrka och förskola förstörda i brand

Ansgariikyrkan i Jönköping förstördes i en brand under natten till tisdagen. En förskola i samma byggnad drabbades också.
Brand • Publicerad 3 augusti 2021
En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.
En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.
Foto: Mattias Landström/TT

Ingen person skadades i branden, som upptäcktes vid tvåtiden på natten. Elden bedöms ha startat i en entrédel av byggnaden. När polis och räddningstjänst kom till platsen, slog stora lågor ut genom taket.

– Det är väldigt omfattande skador, tyvärr, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköping, till TT.

Vid åttatiden på morgonen var branden nästan släckt, men rester från taket och annat låg fortfarande och pyrde. Strax efter lunch var den akuta insatsen avslutad, uppger räddningstjänsten i Jönköping.

Det är oklart varför det började brinna. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand.

Kyrkan ligger i stadsdelen Vättersnäs, strax intill E4. Under förmiddagen uppstod trafikstörningar när bilister stannade på motorvägen för att filma brandplatsen.

Ansgariikyrkan tillhör samfundet Equmeniakyrkan.

I byggnaden fanns också en personaldriven förskola, som hyrde lokaler av församlingen. Ulf Hegestrand var med och startade förskolan 1989.

– Det är otäckt att se sin gamla arbetsplats försvinna, säger han till Jönköpings-Posten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.