Annons
Nyheter

Fritzls källare fylls med cement

Österrikiska byggnadsarbetare har börjat fylla igen den källare där den nu livstidsdömde Josef Fritzl höll sin dotter fängslad i 24 år och utsatte henne för våldtäkt och incest.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2013
Foto: 

Enligt Kronen Zeitung ska två hål borras i taket till källaren i Amstetten. Sedan ska cement pumpas ner och fylla igen de rum där Fritzls dotter och de sju barn som hon tvingades föda var fångna. Arbetet beräknas ta upp till två veckor.

Vad som ska ske med huset, som fortfarande ägs av Fritzl, har debatterats och myndigheterna har varit oroliga att huset skulle bli en morbid turistattraktion. Fritzl advokat har tidigare sagt att ett villkor för att sälja huset är att källaren fylls igen.

Ödet för Fritzls dotter och de sju barnen uppdagades 2008, och året därpå dömdes mannen till livstids fängelse för mord på ett barn, kidnappning, incest och våldtäkt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons