Nyheter

Frias från mord – blev attackerad med machete

Mannen var i en trängd situation och agerade i nödvärn – så resonerar Hovrätten över Skåne och Blekinge när de frikänner en man som sköt ihjäl en annan man i Karlshamn förra året.
Brott • Publicerad fredag 11:11
19-åringen frikänns nu. Arkivbild.
19-åringen frikänns nu. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge tingsrätt dömde 19-åringen för mord. Det var den 13 april 2022 som en 23-årig man hittades skottskadad i ett parkeringsgarage. Han fördes med ambulans till sjukhus där han avled. Enligt hovrätten ska 19-åringen ha blivit attackerad av 23-åringen som vid tillfället bar på en machete.

"19-åringen har varit utsatt för ett mycket allvarligt angrepp, vilket innefattade våld med livsfarliga tillhyggen. Det står klart att han upplevde sig utsatt för ett livshotande våld", säger hovrättsrådet Sofia Olsson i ett pressutskick.

19-åringen frias nu från mord, men döms däremot för bland annat grovt vapenbrott till fängelse i tre år och fyra månader.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.