GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frias för förlupna skott hos frisör

Brott • Publicerad 22 juni 2021
En man som dömts till ungdomsvård för att ha skjutit flera skott i en frisörsalong i Borås frias av hovrätten. Arkivbild.
En man som dömts till ungdomsvård för att ha skjutit flera skott i en frisörsalong i Borås frias av hovrätten. Arkivbild.
Foto: Johan NIlsson / TT

En maskerad man sprang in på en frisörsalong i Borås och avlossade sex skott i ett misslyckat försök att döda en gängkriminell man. En ung man, som var 17 år när detta skedde, dömdes till ungdomsvård, men frias helt i hovrätten, rapporterar Borås Tidning.

En person skadades i skottlossningen. Det var dock inte den man som gärningsmannen försökte mörda, utan en av salongens frisörer som träffades i benet.

Tingsrätten dömde den unge mannen till tre år och åtta månaders ungdomsvård för mordförsök av den gängkriminelle mannen och synnerligen grov misshandel av frisören.

Det finns dock inga tekniska bevis och inga vittnen har kunnat peka ut den tilltalade, utan domen byggde på en indiciekedja som hovrätten inte tycker är tillräcklig.

En annan ung man som åtalats för medhjälp till mordförsöket frias, precis som i tingsrätten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer