Annons
Nyheter

Friande dom i mål om människoexploatering

Brott • Publicerad 26 maj 2020
Tre personer som åtalats för människoexploatering, det andra fallet i sitt slag hittills i Sverige, frias av Värmlands tingsrätt. Arkivbild.
Tre personer som åtalats för människoexploatering, det andra fallet i sitt slag hittills i Sverige, frias av Värmlands tingsrätt. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinnan jobbade enligt åtalet under slavliknande förhållanden på en restaurang i Värmland. Men de tre personer som åtalats för människoexploatering frias nu av Värmlands tingsrätt, rapporterar lokala medier.

Kvinnan fick varken lön, raster eller andra förmåner och larmade själv polisen i samband med att hon skulle lämna Sverige tidigare i år.

Annons

Enligt Värmlands tingsrätt är det dock inte utrett att kvinnan exploaterats och tvingats att arbeta under "uppenbart orimliga villkor". Därför fälls de misstänkta inte heller för människoexploatering, en brottsrubricering som infördes förra året.

Även en fjärde person, åtalad för medhjälp till människoexploatering, frikänns. Däremot fälls två av de åtalade för brott mot utlänningslagen till villkorlig dom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons