Annons
Nyheter

Fransk polis tömmer flyktingläger av virusoro

Frankrike • Publicerad 29 juli 2020
En migrant vid ett provisoriskt läger längs Saint-Denis-kanalen i Paris 2018.
En migrant vid ett provisoriskt läger längs Saint-Denis-kanalen i Paris 2018.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Omkring 1 500 migranter har avlägsnats av polis från ett provisoriskt läger i Parisförorten Aubervilliers. De har nu förts till olika typer av härbärgen i och runt huvudstaden.

Enligt fransk polis tömdes det på grund av risken för smittspridning i det trångbodda lägret, där tillgången till vatten och sanitetsanläggningar var begränsad.

Annons

Lägret invid kanalen Saint-Denis, nordost om centrala Paris, är ett av hundratals som uppstått i staden sedan den första vågen av asylsökande till Europa 2015. Fransk polis utför med jämna mellanrum liknande utrymningar.

– De här människorna är slutkörda. För vissa är detta deras tionde förflyttning, säger Silvana Gaeta vid organisationen Solidarité Migrants Wilson som har bistått människorna i lägret med måltider.

– De vet att de kommer att placeras i skolor och att hälften av dem kommer att ses på gatan i kväll igen.

2019 vräktes minst 20 000 människor från liknande läger. Frankrikes president Emmanuel Macron har kritiserats för tillslagen, som beskrivs som dyra och ytterst tillfälliga lösningar på ett omfattande problem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons