Fransk polis förbjuder protester vid parlamentet

Frankrike • Publicerad 18 mars 2023
Demonstranter som under fredagskvällen samlats framför parlamentsbyggnaden i Paris.
Demonstranter som under fredagskvällen samlats framför parlamentsbyggnaden i Paris.Foto: Lewis Joly/AP/TT

Fransk polis förbjuder fortsatta protester vid ett torg nära parlamentet i huvudstaden Paris. Skälet är att det varit oroligt i området under de två nätter som gått sedan regeringen beslöt att genomföra ett hårt kritiserat pensionsförslag utan hålla en parlamentsomröstning i frågan.

"På grund av stora risker för störningar av den allmänna ordningen är alla sammankomster på den allmänna genomfarten på Place de la Concorde och dess omgivningar, samt i området kring Champs-Élysées, förbjudna", meddelar Parispolisen på lördagen.

Huvudstadens polis meddelade tidigare under dagen att 61 personer vid Place de la Concorde gripits under fredagskvällen, skriver Le Monde. I Lyon har 36 personer gripits, rapporterade lokala myndigheter på Twitter strax efter midnatt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.