GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frankrike utser hbtq-ambassadör

Frankrike • Publicerad torsdag 20:58
Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne. Arkivbild.
Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Den franska regeringen kommer att utse en hbtq-ambassadör som ska verka för hbtq-rättigheter runtom i världen, meddelar premiärminister Elisabeth Borne.

Det nya sändebudet kommer att koordinera utrikesdepartementets policy och fungera som "Frankrikes röst", förklarar hon.

Ambassadören kommer att utses i slutet av året. Förutom den nya posten lovar regeringen tre miljoner euro för att öppna ytterligare tio hbtq-center i landet, där människor kan få stöd.

På sistone har Caroline Cayeux, ny minister med ansvar för regional samordning, fått kritik för uttalanden som tolkats som homofobiska. Premiärministern medger att det har fällts "sårande kommentarer", men vidhåller att regeringen är överens när det gäller hbtq-rättigheter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.