GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frankrike hämtar hem medborgare från IS-läger

Frankrike • Publicerad 25 januari 2023
Frankrike har hämtat hem medborgare från Syrien. Arkivbild från al-Roj-lägret.
Frankrike har hämtat hem medborgare från Syrien. Arkivbild från al-Roj-lägret.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Frankrike har hämtat 15 kvinnor och 32 barn från ett läger för misstänkta IS-medlemmar i Syrien, meddelar utrikesdepartementet. Det är den tredje gången som en större grupp av franska medborgare hämtas från landet.

Personerna hämtades från al-Roj-lägret. Flera av dem är i olika grad misstänkta för olika brott och är frihetsberövade av de franska myndigheterna.

Människorättsgrupper har i åratal tryckt på för att Frankrike ska hämta hem kvinnor och barn som hålls i lägren.

Den första större gruppen som hämtades hem till Frankrike var 16 mödrar och 35 barn i juli 2022. Ytterligare 55 personer hämtades i oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.