Annons
Nyheter

Fortsatta protester i Colombia – trots ursäkt

Colombia • Publicerad 12 september 2020
Demonstranter drabbar samman med polis i Bogotá.
Demonstranter drabbar samman med polis i Bogotá.Foto: Ivan Valencia/AP/TT

För tredje natten i rad har demonstranter drabbat samman med polis i flera städer i Colombia, där ett dödsfall under ett polisingripande tidigare i veckan har utlöst våldsamma protester mot polisbrutalitet.

Protesterna inleddes i onsdags, sedan en tvåbarnsfar avlidit efter att ha frihetsberövats av polisen. Ett videoklipp visar hur den 46-årige mannen elchockas av poliserna flera gånger medan han ber dem att sluta. Han dog senare på polisstationen.

Annons

Minst 13 personer har dödats och över 400 skadats i sammandrabbningarna i onsdags och torsdags kväll. I fredags bad försvarsminister Carlos Holmes Trujillo om ursäkt för 46-åringens död, något som dock inte hindrade grupper av demonstranter från att ge sig ut på gatorna i Bogotá, Medellín och flera andra städer.

– Vad är en ursäkt värd när du blir skjuten i ryggen? frågar sig en 26-årig lärare som inte vill uppge sitt namn av rädsla för repressalier.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons