Nyheter

Fortsatt snökaos väntar

Strömavbrott, trafikolyckor och förseningar i både tåg- och flygtrafiken följde i det fortsatta snöovädret.
Nyheter • Publicerad 17 december 2010

SMHI varnar för ännu mer snö det kommande dygnet.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela norra Sverige som gäller stora mängder nysnö i kombination med hårda vindar och drivbildning.

Det är stora förseningar i flygtrafiken på flera av landets flygplatser. Orsaken är enligt Swedavia, som driver flygplatserna, kraftigt snöande och starka sidvindar. Passagerare uppmanas att kontakta sitt flygbolag för mer information.

Även tågtrafiken har problem. I Skåne ersätts tågen på sträckan Malmö–Lund med buss och tågen leds om via Lommabanan, meddelar Trafikverket på sin hemsida. Tågen på sträckan Ängelholm–Båstad kommer att bli uppemot 25 minuter sena på grund av ett växelfel och på sträckan Karlskrona–Emmaboda ersätts tågen av bussar på grund av spårfel.

I Örnsköldsviks kommun drabbades över 3 200 av Vattenfalls abonnenter av strömavbrott under flera timmar i natt och ännu vid sju-tiden på morgonen var ett tusental hushåll utan ström.

Också i Västerbotten var över 1 000 hushåll utan el.

Enligt Vattenfalls informatör Magnus Örvell orsakades driftstörningarna i Västernorrland av blåsten.

Även EON:s kunder i Örnsköldsvik hade problem under natten.

Under natten rapporteras en del avåkningar i det hala väglaget. En långtradare med släp körde av vägen i halkan på riksväg 56 norr om Heby i natt. Ingen skadades men vägen blockerades medan gasoltuberna i lasten stuvades om.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.