Nyheter

Fortsatt rödgrön ledning inför valet

Oppositionen leder fortfarande över regeringsalliansen i Sifos senaste väljarundersökning.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2010

De rödgröna får 50,5 mot 45,2 procent för de borgerliga.

Kristdemokraterna hamnar återigen under riksdagsspärren, med 3,8 procent. Sverigedemokraternas framgång verkar ha kommit av sig och partiet skulle inte komma in i riksdagen med sina 3,8 procent, enligt mätningen som publiceras i flera morgontidningar.

Över 15 procent av de tillfrågade ville eller kunde inte ange vilket parti de skulle rösta på om det vore val i dag.

Det är inga stora rörelser i väljaropinionen. Ingen av förändringarna sedan mätningen i februari är statistiskt säker.

Centern skulle inte komma in i riksdagen om det var val i dag, enligt visar opinionsinstitutets Skops senaste undersökning.

På bara en månad har stödet för Centern rasat med 2 procentenheter och partiet får enligt undersökningen bara 3,9 procent av rösterna.

I Sifos senaste mätning, som också publicerades på söndagen, klarar Centern fyraprocentsspärren och får där 4,7 procent av rösterna.

Skillnaden mellan blocken ligger däremot nära varandra i de olika väljarbarometerna. Det rödgröna samarbetet leder över allianspartierna med 5,4 procentenheter enligt Skop. Enligt Sifo är skillnaden 5,3 procentenheter till de rödgrönas fördel.

Skopundersökningen genomfördes från den 16 februari till den 10 mars, och omfattar 1 000 personer i åldern 18–84 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.