GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortsatt höga dödstal i Storbritannien

Det kommer att dröja veckor innan det sker en betydande nedgång i antalet dödsfall, säger den brittiska regeringens vetenskapliga chefsrådgivare Patrick Vallance.
Coronaviruset har krävt sammanlagt 18 738 liv på sjukhus i Storbritannien.
Storbritannien • Publicerad 23 april 2020
En man i London passerar en muralmålning av konstnären David Speed på torsdagen.
En man i London passerar en muralmålning av konstnären David Speed på torsdagen.Foto: Matt Dunham/AP/TT

– Trots att antalet patienter som intensivvårdas sakta sjunker, ligger antalet nya dödsfall fortfarande på en platå. De sjunker något, de sjunker inte snabbt, säger Vallance vid en presskonferens på torsdagen.

Antalet smittade som avlidit i sviterna av covid-19 på brittiska sjukhus har ökat med 616 fall enligt den senaste officiella dygnsstatistiken.

Det förs ingen officiell statistik över hur många dödsfall som sker på andra platser än sjukhus.

Drygt 138 000 personer har konstaterats bära på smittan i Storbritannien, som hittills genomfört närmare 426 000 tester.

Virustesterna ska nu utökas för att omfatta alla med så kallade samhällsbärande arbetsuppgifter, meddelar hälsominister Matt Hancock. Tidigare har sjukvårdspersonal och personal på äldreboenden testats, men framöver ska det även omfatta till exempel lärare, myndighetsanställda och anställda varutransportsektorn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.