Annons
Nyheter

Försökte stoppa rånare – knivhöggs

En 35-årig man skadades allvarligt på tisdagskvällen, när han försökte stoppa två 17-åriga män som rånat en Pressbyråbutik i Sigtuna, norr om Stockholm.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2014

– Då knivhögg de honom i magen. Ett mycket allvarligt brott, med synnerligen oprovocerat våld, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Gärningsmännen flydde därifrån i en bil, men greps strax därefter. En av dem är anhållen, misstänkt för rån och mordförsök, medan den andre är misstänkt för rån.

Annons

Den 35-åring som försökte ingripa mot rånarna vårdas nu på sjukhus. Hans skador är allvarliga, men inte livshotande.

– Jag tycker att man ska reagera, men sedan är det upp till var och en att bedöma vad man ska göra. Det kan ju räcka med att iaktta och ringa oss. Men är det någon som är utsatt för våld ser jag gärna att man ingriper efter förmåga, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons