Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försökte mörda sin fru – straffas i Turkiet

Den man som dömdes 2015 till 14 års fängelse för att ha kastat ut sin fru från en balkong ska avtjäna sitt straff i Turkiet.
Mannen dömdes till 14 års fängelse av Högsta domstolen. Turkiet har gått med på att han ska avtjäna sitt straff där. Arkivbild.
Mannen dömdes till 14 års fängelse av Högsta domstolen. Turkiet har gått med på att han ska avtjäna sitt straff där. Arkivbild.
Foto: Magnus Andersson/TT

Det beskedet har Kriminalvården i Sverige fått av en domstol i Turkiet, rapporterar flera medier.

Mordförsöket skedde 2013 i Hovsjö i Södertälje. Kvinnan fick mycket svåra skador i fallet.

Mannen dömdes till nio års fängelse i tingsrätten, men friades sedan av hovrätten. Målet drevs till Högsta domstolen som dömde honom till 14 års fängelse.

Efter domen flydde mannen, som var på fri fot, till Turkiet. Enligt en dokumentär som nyligen sändes i TV4 ska han bo i en kuststad i de västra delarna av landet.

Nu har Kriminalvården fått besked om att Turkiet säger ja till begäran om att överta verkställigheten av det 14-åriga fängelsestraffet.

– Men det är nu upp till Kriminalvården att avgöra om vi går med på det här, båda länderna måste bevilja för att processen ska gå igenom, säger Rikke Nielsen, rättsexpert vid Kriminalvården, till Länstidningen Södertälje.

Det finns inga uppgifter om att mannen ska ha gripits i Turkiet.

Läs mer