Annons
Nyheter

Företagsakuten förlängs med tre månader

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2021
Finansminister Magdalena Andersson. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen förlänger det statliga kreditgarantiprogrammet, den så kallade företagsakuten, med tre månader. Den förlängs från 30 juni till 30 september i år.

"I nuläget är behovet av Företagsakuten begränsat, men innan likviditetsstödet avslutas vill regeringen kunna bekräfta en bred och tydlig återgång i ekonomin varför insatsen nu förlängs till att även gälla tredje kvartalet 2021", skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Annons

Företagsakuten är tänkt att underlätta för små- och medelstora företag som fått ekonomiska svårigheter under pandemin, och innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som banker ger till drabbade företag.

Programmet lanserades våren 2020 och regeringen satte då ett tak på 100 miljarder kronor för garantierna. Men lån under programmet uppgår, fram till vecka 18, bara till 2,6 miljarder kronor fördelade på 752 engagemang.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons