Nyheter

Företagarna och Svebskt Näringsliv kritiska

Organisationen Företagarna välkomnar en förlängning av provanställningstiden men är kritisk till att Moderaterna inte tar itu med turordningsreglerna.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2010

"Moderaterna tar inte tag i den viktigaste frågan – turordningsreglerna. Dessa måste liberaliseras för att åstadkomma en ökad flexibilitet på arbetsmarknaden. För de mindre företagen är detta helt nödvändigt. Forskningen visar att las hindrar ungdomar och invandrare att komma in på arbetsmarknaden", skriver vd Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

Enligt Svenskt Näringsliv visar Moderaterna bristande verklighetsinsikt när de säger att turordningsreglerna fungerar bra. "Gång på gång vittnar företagare om att regelverket är ett stort problem. Frågan om turordningsreglerna har avgörande betydelse för framförallt små och medelstora företags förmåga att leva vidare och vilja att anställa fler", säger Magnus Larsson, ordförande i Svenskt Näringslivs kommitté för små- och medelstora företag, i ett pressmeddelande.

Enligt Magnus Larsson tvingas företagare alltför ofta säga upp kompetenta medarbetare för att de varit anställda för kort tid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.