Annons
Nyheter

Förbud mot hund vid jakt av rådjur

På tisdagen beslutade länsstyrelsen i Västra Götaland om förbud mot att använda hundar som under jakt förföljer rådjur och dovhjort.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010

I söndags skrev BT om Tommy Berglund, besiktningsman för rovdjur vid länsstyrelsen, som redan då krävde ett stopp för jakten.

Skälet är att rådande väderförhållanden, med rikliga snömängder och kyla i många delar av länet, leder till skare och rikliga snömängder. De mindre hundar som ofta används vid jakt kan springa ovanpå skaren. Men rådjur och dovhjortar har svårt att ta sig fram och riskerar att utsättas för onödigt lidande.

Annons

- Jag är jättenöjd med det beslutet, säger Tommy Berglund.

Initiativet till förbudet har tagits av representanter för Jägareförbundet. Beslutet, som träder i kraft omedelbart, gäller längst till och med den 31 januari 2010, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

- Efter artikeln i BT har ett 30-tal jägare hört av sig till mig och sagt att de håller med, säger Tommy Berglund.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons