Annons
Nyheter

Föräldrar vräks efter sonens skottlossning

En gängkriminell ung man avlossade 2021 flera skott mot ett antal personer utanför sina föräldrars lägenhet och en person dödades. Till följd av mordet mister mannens föräldrar sitt hyreskontrakt, rapporterar Hem & Hyra.
Brott • Publicerad 15 april 2023
Föräldrar mister sitt lägenhetskontrakt efter en skottlossning. Arkivbild.
Föräldrar mister sitt lägenhetskontrakt efter en skottlossning. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen bodde vid tillfället med sina föräldrar i Hjulsta i nordvästra Stockholm, och avlossade skotten från en loftgång mot innergården där personerna befann sig. En man sköts till döds och en annan blev skjuten i huvudet, men överlevde.

Föräldrarna vräks nu från sin lägenhet, efter ett beslut i hovrätten. Hyresvärden anser att hyresgästerna orsakat en "särskilt allvarlig störning" och att skottlossningen varit en "fara för grannars liv och hälsa".

Annons

Därtill har narkotika förvarats i lägenheten. Hovrätten anser att pappan brustit i sitt föräldraansvar då han inte haft koll på att barnen stört grannarna.

Mannen är dömd till drygt 13 års fängelse för flera brott, bland annat för mordet på gården. I lägenhetshuset bor flera barnfamiljer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons