GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flyttat tobaksförslag i EU

Skatt på snus ingår inte i EU-kommissionens planer för en uppdatering av EU:s tobaksskatteregler, lovade talesmannen Daniel Ferrie i måndags.
Och nu har hela uppdateringen tills vidare skjutits upp.
EU • Publicerad 30 november 2022
Portionspåsar i snusdosa. Arkivfoto.
Portionspåsar i snusdosa. Arkivfoto.Foto: Claudio Bresciani/TT

Förslaget om en revidering av tobaksskattedirektivet skulle ha presenterats den 7 december, men har nu tagits bort från det datumet i den senaste preliminära planeringslistan från EU-kommissionen. Inget nytt datum har ännu presenterats, men sannolikt blir det inte före årsskiftet.

Förslaget har redan tidigare skjutits upp flera gånger och var inledningsvis planerat för presentation redan i våras.

Tobaksskatterevideringen skapade stora rubriker i Sverige i helgen efter uppgifter om att det skulle kunna innebära stora prisökningar för det svenska snuset.

Uppgifterna har emellertid tillbakavisats av kommissionen, samtidigt som den svenska kommissionären Ylva Johansson meddelat att hon inte anser att förslaget är färdigt att presentera ännu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.