Annons

Flygnav stänger till följd av corona

Flera viktiga globala flygnav stänger till följd av hotet från coronaviruset. Singapore stänger sina gränser för resenärer, även för de som byter flyg på den internationella flygplatsen Changi.
Coronavirus (TT-Reuters) • Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 26 mars 2020
Ett Etihad Airways-flygplan landar på flygplatsen i Abu Dhabi. Arkivbild.
Ett Etihad Airways-flygplan landar på flygplatsen i Abu Dhabi. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Singapore Airlines låter som en konsekvens nästan alla sina flygplan stanna på marken, när 96 procent av flygen ställs in. Företaget beskriver situationen som den största utmaningen som man någonsin ställts inför.

Förenade Arabemiraten stoppar alla trafikflygplan till och från landet, enligt statliga nyhetsbyrån WAM. Liksom i Singapore gäller det även passagerare som byter flygplan vid de stora flygnaven i Dubai och Abu Dhabi.

Annons

Stoppet börjar gälla från och med onsdag. Efter 14 dagar kommer beslutet att utvärderas.

Stora flygbolag som Emirates och Etihad har sina säten i landet. Emirates meddelade på söndagen att man i princip stoppar alla trafikflyg från och med onsdagen, förutom viss begränsad trafik.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons