Nyheter

Flickor misstänkt delaktiga i mord

Två tonårsflickor misstänks ha agerat lockbete när en man skulle rånas i Solna, enligt uppgifter till Aftonbladet. Men något gick fel och rånet slutade i mord.
Nyheter • Publicerad 11 september 2013
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Två flickor, bara 15 respektive 18 år, sitter anhållna misstänkta för mord och rån på en 32-årig man i Solna norr om Stockholm. Anhållna för samma brott är även två något äldre män.

Den döde hittades i en skogsdunge nära Ulriksdals tågstation i söndags, men brottet har förmodligen skett några dagar tidigare.

Polisen ska ha hittat kroppen sedan 32-åringens vänner via uppgifter på en dejtingsajt sett var han senast befann sig. De ska ha åkt dit och letat och när de hittade bilen slog de larm till polisen. Via samma dejtingsajt ska polisen ha ringat in de två nu mordmisstänkta flickorna och därefter även de två männen.

Enligt Aftonbladets anonyma källa blev en annan man misshandlad och rånad på samma plats bara några dagar tidigare.

– När han kom dit för att träffa flickorna dök plötsligt de äldre killarna upp ur buskarna och hoppade på honom, säger källan.

Polisen tror att det kan finnas fler rånoffer.

Häktningsförhandling mot de fyra misstänkta kommer eventuellt att hållas på fredag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.