Annons
Nyheter

Flicka döms för förtal av våldtäktsman

Brott • Publicerad 24 maj 2022
En flicka döms för förtal av en man som tidigare våldtagit henne.
En flicka döms för förtal av en man som tidigare våldtagit henne.Foto: Johan Nilsson/TT

För fyra år sedan dömdes en man i Bohuslän för våldtäkt av barn. Nu har offret, en i dag 17-årig flicka, dömts för förtal av mannen, skriver Bohusläningen.

– Det känns som att jag blir våldtagen en gång till av honom. Att han inte ska behöva ta nånting och jag ska behöva ta allt, säger flickan till tidningen.

Annons

Flickan åtalades för att ha pekat ut mannen, som är i 40-årsåldern, i ett inlägg på Facebook. Hon döms av Uddevalla tingsrätt till 35 timmars samhällstjänst och till att betala 15 000 kronor i skadestånd.

– När han valde att göra som han gjorde gav han mig livstid för jag kommer att ha med mig det här hela mitt liv. Det har varit fruktansvärt de här fyra åren, säger flickan till Bohusläningen.

Mannen hade erbjudit flickan sommarjobb när han förgrep sig på henne i samband med att hon provjobbade 2018. Han dömdes till tre års fängelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons