Annons
Nyheter

Flicka dog på sjukhus efter flera misstag

Vård • Publicerad 12 november 2022
En flicka, som kom in akut till Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, avled på grund av misstag och bristande rutiner, enligt sjukhuset. Arkivbild.
En flicka, som kom in akut till Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, avled på grund av misstag och bristande rutiner, enligt sjukhuset. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Flera misstag orsakade en tioårig flickas död på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan i våras. Det visar sjukhusets egen utredning, rapporterar P4 Väst.

– Vi har gjort misstag i vården av barnet, det är helt uppenbart, säger chefsläkare Jesper Swärd till radion.

Annons

Flickan, som led av en underfunktion i hypofysen som orsakade hormonbrist, lades in akut på barnkliniken. När hennes tillstånd försämrades sattes akuta åtgärder in, men hennes liv gick inte att rädda.

Enligt utredningen togs inte viktiga prover samtidigt som relevanta läkemedel inte gavs. Personal på intensiven kontaktades inte heller under den tid som flickans tillstånd försämrades.

– Det är rena misstag och bristande rutiner, i kombination, säger Swärd till P4.

– Det här är bedrövligt, alla föräldrars mardröm.

Sjukhuset har anmält händelsen enligt lex Maria och upprättat nya rutiner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons