Flera gripna i Herrljunga efter Halloweenfest

Herrljunga Artikeln publicerades
Halloweenpartyt i Herrljunga spårade ur.
Halloweenpartyt i Herrljunga spårade ur.

Halloweenfirandet i Herrljunga Folkets park under lördagskvällen blev en stökig tillställning. Polisen grep flera personer och vid 00.30-tiden fattade polisen beslutet att stänga festen helt.

– Det var för att återställa ordningen, det fanns risker för tredje man, berättar Carolina Johansson, stationsbefäl på Alingsåspolisen.

På Herrljunga folkets park firades Halloweenfest under lördagskvällen. Drygt 1 500 gäster hade kommit för att roa sig. Vid 23-tiden hade ordningsvakter omhändertagit flertalet överförfriskade gäster.

Trots kvällens fylleri var det först efter 23-tiden som festandet urartade på riktigt. Polis kallades till plats och kunde gripa tre personer.

Den yngsta personen som greps av polisen är 17 år och misstänks för misshandel och brott mot knivlagen. De två övriga är i 25-åråldern där den ena misstänks för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande. Den andra 25-åringen misstänks för misshandel. Samtliga tre var berusade vid gripandet.

– Den yngre killen som vi gripit kommer vi hålla förhör med först när vårdnadshavare är på plats. De två andra personerna kommer vi hålla förhör med under morgonen, säger Erik Reiderstedt, stationsbefäl vid Alingsåspolisen.

Under lördagskvällen omhändertogs flera personer för fylleri. Två personer fick dessutom föras med ambulans till sjukhus.

– Vi har en man som blivit misshandlad, fått en flaska slagen i huvudet, som var i sådant tillstånd att han fick föras med ambulans till sjukhus. Sedan hittades en medvetslös kvinna som också fördes till sjukhus med ambulans, säger Reiderstedt.

Totalt var åtta polisenheter på plats från Alingsås, Trollhättan och Borås, inklusive en hundenhet.

– Detta var en stor polisiär insats där polisen tog ett beslut att stänga festen strax efter midnatt på grund av ordningsläget då vi ansåg att det inte gick att hålla kontroll på festen, säger Erik Reiderstedt.

Polisen var kvar på plats fram till lite efter 02-tiden när samtliga gäster hade lämnat Folkets park. Efter att polisen beslutat att stänga festen haglade det in kommentarer på eventets Facebooksida. Det handlar bland annat om att en del vill ha tillbaka sina pengar för entrén, en person uttrycker sin besvikelse stort och överlag är det negativa toner om hur polisen hanterat kvällen.

– Riktigt tråkigt när sådant här händer, det var trots allt 1 500 personer och så missköter sig ett fåtal som gör att hela festligheten stängs ner, men ibland är det så och inget vi kan göra åt. Säkerheten måste gå först, säger Erik Reiderstedt.

Under söndagsförmiddagen hade alla fått lämna arresten förutom en av männen i 25-årsåldern.

– Nu har alla sovit ruset av sig. Hiitllis har det blivit två anmälningar för misshandel, en för grov misshandel (glasflaskan) och en om missbruk av urkund, summerade stationsbefälet Carolina Johansson.

Hur är det med arrangören? Fanns det tillstånd, brast det i någon rutin, finns det någon brottsmisstanke?

– De hade tillstånd, alkoholen serverades i en avspärrad del där man var tvungen att ha fyllt 18 år. Just nu finns det ingen brottsmisstanke, men det är möjligt att det framkommer någon vartefter.

I BT:s kontakter med SÄS har det inte framkommit hur det gick för dem som fördes med ambulans dit.